DIRECT DEBIT. Cum functioneaza?

Majoritatea bancilor au acest serviciu, asa ca, va puteti duce la orice sediu al bancii respective. Practic, se incheie un acord de plata intre client si banca, prin care, aceasta se angajeaza sa ii plateasca, lunar, clientului, facturile la utilitati, din contul curent al acestuia.

Prima data va trebui sa va duceti cu factura, ca reprezentantul bancii sa poata sa ia datele de pe ea: codul de abonat, numarul facturii etc. Si cam acesta este tot efortul din partea dumneavoastra. Odata semnat acordul si banca va primi factura de utilitati de la funizor, ca si dumneavoastra. Mai departe, banca va gira lunar banii din contul clientului, in contul furnizorului de utilitati.

In functie de conventiile incheiate cu fiecare partener, bancile ofera posibilitatea achitarii facturilor si prin urmatoarele modalitati: in numerar, la casierii, sau cu ajutorul OPH-ului, inclusiv prin Internet Banking.

Magazinele alimentare din cartier. Cum procedati?

Aflati ca acum, va puteti plati facturile la utilitati sau cele de telefonie…la magazinul alimentar din cartierul dumneavoastra.

Spre exemplu, compania PayPoint ofera servicii de plata cu numerar a facturilor la utilitati si servicii de incarcare electronica pentru principalii operatori de telefonie si TV din Romania. 

La nivel national, compania are o retea de 2.300 de magazine, iar planurile companiei includ extinderea retelei la 2.900 de terminale pana la sfarsitul lui martie 2010.

Terminalele Pay Point sunt amplasate in magazinele de proximitate, adica in magazinele alimentare de cartier, asa ca tot ce ramane de facut este sa va uitati dupa sigla companiei si sa aveti factura la dumneavoastra cand intrai in magazin.

„Vanzatorul scaneaza factura cu ajutorul echipamentului PayPoint, terminalul transmite tranzactia in serverele PayPoint unde se proceseaza in cateva secunde. Dupa ce terminalul confirma efectuarea tranzactiei, consumatorul achita cu numerar valoarea facturii si primeste un exemplar al chitantei cu detaliile tranzactiei. Tranzactiile sunt comunicate furnizorului de utilitati, urmand ca sumele respective sa fie colectate de la comerciant prin transfer bancar”, a declarat pentru incont.ro Mugur Dogariu, managing director PayPoint Romania.

Prin acest serviciu va puteti achita facturile lunare catre urmatorii furnizori: GDF SUEZ Energy Romania; E.ON Gaz Distributie; E.ON Gaz Romania; E.ON Moldova Furnizare; Enel Energie; Electrica Furnizare Transilvania Nord; Electrica Furnizare Transilvania Sud; Electrica Furnizare Muntenia Nord; Apa Nova Bucuresti; Petrom Distributie Gaz; Congaz, Vodafone Romania; Romtelecom; UPC Romania; Zapp; Boom TV; Akta TV, dar si catre companii din sectorul bancar, precum Allianz-Tiriac Asigurari; Citibank Romania; EOS KSI Romania; GE Money.