Acesta reprezintă subiectul articolului nostru. Prin urmare, dacă îți dorești să descoperi care sunt motivele pentru care majoritatea românilor obișnuiesc să joace la pariuri, tot ce trebuie să faci este să citești articolul nostru în continuare și vei descoperi toate argumentele.

Popularitatea pariurilor în România

Popularitatea pariurilor în România nu poate fi contestată. Există o mulțime de case de pariuri cu drept de funcționare în România, iar acesta reprezintă de departe cel mai evident argument al popularității pariurilor.

Mai mult decât atât, dacă vei face un sondaj public pe străzile din România, vei afla imediat că o mulțime de români au jucat la pariuri cel puțin o dată.

Care să fie motivele pentru care pariurile sportive sunt atât de populare? Iată care sunt acestea:

Românii iubesc fotbalul

Nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că fotbalul este de departe cel mai îndrăgit sport din România. Audiențele de la TV ne demonstrează acest lucru, la fel și asistența de pe stadioane, care este într-o continuă creștere în ultimii ani.

Iubitorii de fotbal caută să se implice cât mai mult în joc, iar pariurile sportive le oferă oportunitatea de a trăi mult mai intens meciurile pe care le urmăresc.

Acesta este un prim motiv pentru care românii joacă la pariuri, dar multe altele vei descoperi continuând să citești articolul nostru.

Dorința de a obține câștiguri mari fără prea mult efort

Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că de departe cea mai importantă atracție către pariurile sportive este iluzia conform căreia acestea pot aduce câștiguri majore peste noapte, fără efort.

Dată fiind situația economică nu foarte roz a României, mulți români întâmpină zilnic probleme financiare, motiv pentru care aleg să joace la pariuri, sperând că vor obține câștigurile necesare pentru a-și rezolva toate problemele.

Cu toate acestea, nu trebuie să joci la pariuri gândindu-te că vei câștiga foarte mulți bani, pentru a ieși din sărăcire. Asta deoarece este foarte dificil să câștigi la pariuri sportive și nu trebuie să faci din această dorință un obiectiv.

Joacă responsabil dacă alegi să pariezi, iar astfel vei evita riscul de a dezvolta dependență pentru pariuri.

Accesibilitatea pariurilor

Un alt motiv pentru care românii aleg să joace la pariuri este reprezentat de accesibilitatea acestor jocuri de noroc. Așa cum spuneam în introducerea acestui articol, există foarte multe case de pariuri în România, așa că în fiecare oraș vei putea găsi o mulțime de agenții stradale.

Mai mult decât atât, casele de pariuri online sunt atât de accesibile încât poți paria de oriunde te-ai afla. Nu ai nevoie decât de un telefon mobil și de acces la internet.

Este foarte ușor să instalezi o aplicație pentru mobil de la o casă de pariuri, așa cum este Superbet, iar mai apoi totul este foarte simplu. Vei putea plasa bilete rapid, iar în ceea ce privește procedura de verificare bilet Superbet are o grafică foarte intuitivă. Pe scurt, totul este foarte simplu, iar acesta este un motiv în plus care duce la popularitatea pariurilor sportive.

Suntem siguri că dacă totul ar fi fost complicat, înregistrarea ar fi necesitat mult timp și multe documente, iar grafica site-urilor de pariuri ar fi fost foarte complexă, mulți români ar fi renunțat rapid la ideea de a paria.

Din plictiseală

Mulți români aleg să parieze din simplul motiv că nu au nimic mai bun de făcut. Plictiseala și lipsa activităților reprezintă deci un alt argument care a contribuit la popularitatea pariurilor în rândul românilor.

Promovarea agresivă a acestei industrii

În final, trebuie să subliniem și promovarea agresivă de care beneficiază industria de pariuri sportive. La TV, în mediul online precum și în oraș există reclame care promovează pariurile sportive, iar toate acestea stârnesc curiozitate în rândul persoanelor care își propun să descopere lucruri noi.

Dată fiind toată promovarea de care pariurile sportive beneficiază, nu ar trebui să ne mire faptul că acestea se bucură de atât de mult succes în rândul românilor.

De altfel, toate aceste reclame pot fi considerate o piedică pentru persoanele care își doresc să renunțe la pariuri sportive.

Acesta este motivul pentru care se discută adesea despre reglementarea acestei industrii, astfel încât pariurile sportive să nu mai fie promovate la fel de intens precum în prezent.

În concluzie, există o mulțime de motive care au dus la popularitatea pariurilor sportive în România. Cele de mai sus sunt doar câteva dintre cele mai importante, însă suntem siguri că există și alte motive.

Decizie ONJN nr.1046/19.06.2017