"Wizz Air a anunţat astăzi cea de-a 28-a bază a sa, la Larnaca. Compania aeriană va aloca două aeronave Airbus A320 pe aeroportul din Larnaca în iulie 2020. Odată cu înfiinţarea noii baze, Wizz Air a anunţat zece rute noi către şase ţări din Larnaca începând din iulie 2020", arată un comunicat al companiei.

Locurile pe noile rute pot fi deja rezervate pe site-ul companiei sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, cu preţuri pornind de la 24,99 euro.

Tariful este pentru un singur segment, cu taxa de administrate inclusă, cu un bagaj de mână inclus. Trollerul şi orice bagaj adiţional de cală vor fi taxate adiţional. Preţul se aplică doar rezervărilor efectuate pe wizziar.com şi aplicaţia pentru mobil. Numărul de locuri la tarifele prezentate este limitat.

Istoria Wizz Air din Cipru a început acum un deceniu, când a aterizat primul zbor, în decembrie 2010. Compania aeriană a transportat peste 800.000 de pasageri către şi dinspre Cipru în 2019.

"Baza din Larnaca va crea peste 100 de noi locuri de muncă directe, în cadrul companiei aeriene şi chiar mai multe locuri de muncă în industriile conexe. Cele două aeronave Airbus A320 vor susţine operaţiunile a zece noi rute către Atena, Salonic, Billund, Copenhaga, Dortmund, Memmingen, Karlsruhe / Baden Baden, Suceava, Turku şi Wroclaw, care totalizează un milion de locuri disponibile de la Larnaca în 2020. Reţeaua extinsă Wizz Air va susţine economia Ciprului şi va conecta insula cu destinaţii noi şi interesante", a precizat operatorul.

Compania aeriană a anunţat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea şi siguranţa clienţilor şi ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât şi pasagerii sunt obligaţi să poarte măşti, echipajul de cabină având şi mănuşi. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluţie antivirală şi, ca urmare a programului de curăţare zilnic strict al Wizz, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeaşi soluţie antivirală.

Fiecare pasager primeşte la intrarea în aeronavă şerveţele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achiziţiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugaţi să urmeze măsurile de distanţare fizică introduse de autorităţile locale de sănătate şi sunt încurajaţi să efectueze toate achiziţiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.