În Europa au fost oprite cursele aeriene, fiind operaţionale doar cele pentru repatrieri, transportul cetăţenilor la muncă sau cargo.

Marţi, Wizz Air a precizat că anunţă noi rute, ca parte a planificatei atenuări a restricţiilor, şi, pentru a spori încrederea clienţilor, va introduce noi reglementări, cum ar fi obligativitatea măştilor pentru pasageri şi angajaţi.

Încă nu este clar dacă vor fi redeschise în acest an tradiţionalele destinaţii ale vacanţei de vară, potrivit Agerpres.

Citește și: Wizz Air anunță încă o cursă low-cost pentru România. De când va fi operată și ce prețuri au biletele

Din 16 iunie, Wizz va opera zboruri către Faro, Portugalia, şi de la începutul lunii iulie către Zakynthos, Heraklion, Corfu şi Rodos, în Grecia.

La 1 mai, Wizz a devenit unul din primii operatori aerieni din Europa care a reluat rutele de pe aeroportul londonez Luton şi cel din Viena pentru transportul cetăţenilor la muncă, inclusiv din Bulgaria şi Romania.

Marţi, Wizz Air a informat că numărul său de pasageri s-a redus cu 97,6%, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian în cea mai mare parte a Europei.

De asemenea, Wizz Air a anunţat că planurile sale privind lansarea unei noi companii ariene cu zboruri între Abu Dhabi şi Europa de Est avansează în concordanţă cu calendarul iniţial, astfel că zborurile vor începe în acest an.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321, una dintre cele mai tinere flote din lume şi oferă mai mult de 710 rute din 25 de baze, ce asigură conexiunea între 154 de destinaţii din 45 de ţări.