De asemenea, redeschiderea bazei Wizz Air de la Aeroportul Timişoara a fost decalată pentru 29 mai, potrivit sursei citate.

Wizz Air a luat această decizie ca urmare a prelungirii restricţiilor de călătorie introduse de autorităţi.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil.

Clienţii vor primi automat în contul de client 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air.

Pasagerii pot alege rambursarea banilor - care va dura mai mult - şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial.

Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism - inclusiv agenţiile de turism online - trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele, precizează compania.

Și Tarom extinde suspendarea curselor către mai multe țări

Și transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat că extinde suspendarea operării curselor pentru 14 zile către/dinspre Belgia, Austria, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Olanda şi Turcia.

"Având în vedere decizia autorităţilor române din data de 14 mai 2020, ora locală 23.50, cu privire la instituirea stării de alertă pe teritoriul României, compania Tarom extinde suspendarea operării curselor pentru o periada de 14 zile către/dinspre: Belgia, Austria, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Olanda şi Turcia", arată compania într-un anunţ publicat pe contul de Facebook.

Toţi pasagerii Tarom pot opta pentru reprogramarea gratuită a călătoriei sau pentru emiterea unui voucher la contravaloarea biletelor plătite, utilizabil pentru o călătorie ulterioară.

"Pentru modificarea biletelor, vă rugăm să contactaţi Call-Center TAROM, la numărul de telefon 021.9361 sau la adresa de e-mail [email protected]", mai arată compania.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15.05.2020.