Romania, tara condamnata sa ramana fara austostrazi. Unde nu se surpa pamantul, iar arheologii nu descopera nimic, sunt nemultumiti taranii VIDEO
Astfel se intampla pe tronsonul Deva-Orastie. Oamenii s-au plans ca nu-si pot folosi terenurile agricole dupa ce constructorul a excavat pentru terasamente. Asa ca lucrarile au fost intrerupte.
"Blocam extragerea materialelor de umplutura din perimetrele reclamate", spune Geogeta Barabs, director al Agentiei de Protectie a Mediului din Hunedoara.
Decizia celor de la Agentia pentru Protectia Mediului poate intarzia finalizarea lucrarilor pe tronsonul Deva-Orastie. Totul a pornit de la localnicii din Pricaz si Banpotoc. Oamenii au inchiriat pentru doi ani 20 hectare si au primit aproape 100.000 de euro. Dupa ce muncitorii luau pamantul de care aveau nevoie terenul reintra in posesia taranilor care s-au razgandit brusc cand au vazut gropile de 12 metri adancime.
"E dezastru ecologic ce se intampla aici. Stratul de pamant e bagat in apa", este de parere Miron David, localnic din Pricaz.
Functionarii de la Compania Nationala de Drumuri sunt singurii optimisti. "Nu se vor înregistra intarzieri. Antreprenorul mai are la dispozitie si alte gropi. Nu putem folosi zgura", afirma Cosmin Tinta, purtator de cuvant al Directiei de Drumuri din Timisoara.
Cei 32 de kilometri de autostrada dintre Deva si Orastie costa 178 milioane de euro, dintre care 109 milioane sunt bani europeni. Daca drumul nu e gata pina in august 2012 riscam sa platim toata lucrarea din buzunarul nostru.