Autostrada Bucuresti-Ploiesti: 62 de kilometri. In campania Autostrada Romania am aratat care este stadiul lucrarilor dar si cum s-a muncit pe acest tronson.

"Pe Bucuresti - Moara Vlasiei termenul asumat este de decembrie 2011. Acelasi termen asumat de constructori este si pe Moara Vlasiei - Ploiesti", spune Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Intre Bucuresti si Ploiesti sunt 6,5 km neexpropriati. Aici, inca din 2010 trebuia sa treaca autostrada. Acum doar se lucreaza. La moara Vlasiei se lucreaza la un pod care va traversa lacul din zona.

In cadrul emisiunii "Romania, te iubesc", specialistii au aratat ca in fiecare an pierdem 50 de milioane de euro doar pentru ca nu avem acesta portiune de drum. In aceasta toamana chiar seful statului a inspectat zona. "Va fi o minune daca respecta termenul", spune Traian Basescu, presedintele Romaniei.

Si la pasajul de peste raul Prahova lucrarile sunt intr-un stadiu incipient. Sunt si zone cu asfalt. In apropiere de Ploiesti s-a montat si parapetul de protectie dintre sensuri.

Echipa emisiunii "Romania, te iubesc" a incercat sa discute in aceste zile cu directorul Vasile Chiuariu, reprezentantul companiei pentru tronsonul Bucuresti-Ploiesti, si cu ministrul Trasporturilor, Anca Boagiu, dar i s-a comunicat ca au programul foarte incarcat si nu au timp de interviuri.

Pana la sfarsitul anului mai sunt 2 luni si jumatate. 85% este stadiul lucrarilor intre Stefanesti si Moara Vlasiei si doar 64% intre Moara Vlasiei si Ploiesti.