Premierul a precizat ca ordonanta, care ar putea fi adoptata in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului, va reglementa in principal conditiile de transport cu vehicule avand o capacitate mai mica de noua persoane, potirvit Mediafax.

Redactarea acestei ordonante de urgenta reprezinta, in opinia premierului, un motiv pentru ca actiunile de protest anuntate de catre transportatori pentru aceasta saptamana sa fie suspendate.

Presedintele federatiei transportatorilor, Vasile Stefanescu, a declarat ca premierul Emil Boc a promis patronatului semnarea, in cursul zilei de astazi, a unui protocol care sa cuprinda toate cerintele acestora. In ca contrar , transporatorii nu renunta la protestele programate.

Liderii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania au anuntat ca peste 11.000 de transportatori vor protesta, miercuri si joi, intre orele 10:00 si 15:00, in fata sediului Guvernului, solicitand o hotarare pentru amendarea firmelor de transport neautorizate, prelungirea autorizatiilor pana in 2016 si o lege unica a transporturilor.