In acest caz, daca intri cu masina  intr-o groapa si ti-o avariezi, compania de asigurari unde ai polita de asigurare CASCO te despagubeste, dupa care va incepe demersurile de recuperare a banilor de la Regia de drumuri sau la primaria unde s-a petrecut evenimentul. In cele mai multe cazuri banii nu pot fi recuperati decat in urma unui proces la Tribunal.

Practic, daca ai ghinionul sa iti strici masina din cauza unei gropi, te duci la compania de asigurari cu care ai incheiata polita si iti va fi deschis dosar de dauna. Dosarul va fi analizat de asigurator, iar in cazul in care va fi aprobat, masina va fi reparata pe banii companiei de asigurari.

Pentru deschiderea dosarului de dauna ai nevoie si de nişte fotografii de la locul accidentului pe care le poti face cu telefonul mobil. In cazul in care nu ai aceste fotografii ar fi bine sa retii cu exactitate zona unde ti-au rupt masina, deoarece inspectorii companiilor de asigurari merg la fata locului pentru a face verificari si constatari.

Daca totul este in regula, compania te despagubeste.

Dupa plata daunei catre asigurat, compania de asigurari se adreseaza tribunalului pentru a primi banii dati de la primaria pe teritoriul careia s-a aflat gropa. Din pacate, recuperarea banilor de la primarii se face foarte greu chiar daca companiile de asigurari au obtinut dreptatea la tribunal.

Companiile de asigurari spun ca rata de succes a unui proces intentat responsabililor pentru calitatea soselelor este de 65%. iar un astfel de proces dureaza in medie cam un an si jumatate