Lucrarile ar urma sa fie reluate in toamna, dupa ce statul va achita o parte din datorii. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania avea in luna mai o datorie catre Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adauga TVA in valoare de 90,3 milioane lei.

"Sunt vesti bune. S-a reusit scaderea costurilor. Mai multe detalii vor fi facute publice maine", au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Miercuri Ministerul Transporturilor va prezenta rezultatul negocierilor cu Bechtel si noii termeni ai contractului cu compania care construieste Autostrada Transilvania Brasov-Bors, au declarat reprezentantii institutiei.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, in mai multe randuri ca negocierile cu Bechtel vizeaza "intrarea in normalitate a preturilor".

Proiectul Autostrada Transilvania a inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde euro, pentru constructia unui traseu de 415 kilometri, dar portiunea construita pana in prezent cu finantarea statului, la sapte ani de la lansarea proiectului, depaseste cu putin 10% din traseul total.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.