Mai avem o luna si jumatate pana la vacanta de 1 mai, iar lucrarile de reabilitare a autostrazii Soarelui sunt in toi... pe hartie.

Potrivit unui raspuns al Companiei Nationale Drumuri, pe autostrada Soarelui se lucreaza pana la km 88. Ca sa verificam informatia am mers pe autostrada Bucuresti - Constanta pana la kilometrul 104. Nu am vazut insa niciun utilaj si nici un muncitor. In schimb, este plin de gropi. Adica 80 de kilometri de autostrada sunt numai cratere.

Paradoxal, pe autostrada Soarelui, gropile au inceput sa apara chiar si pe tronsoanele reabilitate recent. Aici, de pilda, asfaltul s-a turnat in bataie de joc. Asa ca groapa are cel putin 10 centimetri si continua sa se mareasca.

Nimeni nu va fi tras la raspundere pentru acest dezastru. Compania Nationala Drumuri spune ca au fost executate lucrari de straturi bituminoase foarte subtiri, iar garantia a expirat in anul 2011.

Si daca nimeni nu lucreaza pe autostrazile mai vechi, gaurite pe zeci de kilometri, picamerele au aparut pe cele noi. De pilda Arad - Timisoara, deschisa circulatiei de 1 an. Constructorii au uitat sa creeze zone speciale de deviere a traficului.

Din fericire, pentru ca autostrada este in garantie, banii vor fi platiti de constructor. In schimb, reparatiile pentru autostrada Soarelui vor fi suportate de buget, iar pana acum au fost alocati 50 de mii de euro.