Potrivit lui Marian Artimon, secretar general al Sindicatulului Liber de la Metrou – Unitatea, circulatia metrourilor nu este afectata pentru ca trenurile au fost verificate inainte sa inceapa greva, scrie Agerpres.

Artimon a mai precizat, insa, ca exista riscul de a fi afectata siguranta circulatiei cu metroul, in cazul in care sindicatele nu se inteleg cu reprezentantii Alstom Transport si vor declansa o greva care sa dureze mai mult de 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presa al USLM, in cadrul negocierii colective a noului Contract de Munca Alstom pentru perioada 2016/2017 sindicatele au cerut o majorare salariala de 8%, insa administratia Alstom a propus o crestere salariala generala de 1%.

Alstom: Am propus o crestere salariala de 3%. Negocierile se deruleaza strict intre cele doua parti

Conducerea Alstom le-a propus sindicalistilor o crestere salariala de 3% iar negocierile actuale se deruleaza strict intre cele doua parti, nici Metrorex, nici ministerul de resort nefiind in niciun fel implicate in acest proces, informeaza compania printr-un comunicat remis presei.

"Cresterea salariala propusa de companie este de 3%, dupa cum urmeaza: pentru manageri si specialisti, 3% crestere salariala pe baza de merit; pentru muncitori, 2% crestere generala plus 1% crestere acordata pe baza de merit, ceea ce in conditiile economice actuale (deflatie, scaderea TVA etc.) este o propunere foarte generoasa. Salariul mediu net la nivelul echipei care asigura mentenanta materialului rulant este mult superior salariilor existente pe piata din Romania; in plus fata de salariu, angajatii au un pachet de beneficii extrem de consistent", se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii Alstom precizeaza, de asemenea, ca de-a lungul anilor, compania a facut investitii semnificative pentru imbunatatirea tuturor conditiilor de lucru.