In acest scop, Metrorex organizeaza licitatie deschisa, electronica, iar criteriul de atribuire a contractului va fi pretul cel mai scazut.

Contractul presupune executia de lucrari pentru modernizarea instalatiilor pe Magistralele 1, 2, 3 si Tronsonul de Legatura - Instalatii de control acces - Magistrala 1 Pantelimon - Dristor 2, Magistrala 2 Berceni - Pipera, Magistrala 3 Dristor 1- Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, inclusiv servicii de proiectare a detaliilor de executie.

"Sistemul de control al accesului de calatori va realiza controlul accesului cu ajutorul unor validatoare pentru cartele magnetice si module RFID pentru contactless. Validatoarele si modulele RFID vor fi incorporate in dispozitivele de acces din zonele taxate", se mentioneaza in anuntul postat pe SEAP.

Lucrarile de modernizare vor fi executate in 41 de statii de metrou, iar 70 de zone de vestibul vor fi dotate cu instalatii noi de control acces.

Valoarea maxima estimata a lucrarilor, fara procentajul de diverse si neprevazute, depaseste 145,748 milioane de lei. Procentajul pentru cheltuieli diverse si neprevazute este de 2,9%, reprezentand suma de 4.243.949 lei.