Controlul ANPC a fost determinat de primirea unei reclamatii din partea unui consumator care a acuzat faptul ca si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului.  

"Nu se inchide statia. Este vorba de oprirea temporara a prestarii de serviciu. Prestarea de serviciu a celor de la Regia Autonoma Metrorex poate pune in pericol sanatatea sau poate chiar viata consumatorilor, in sensul in care, de exemplu, se pot produce accidente din cauza acestei distante intre peron si garnitura de tren. Motiv pentru care fie vor informa consumatorii cu privire la acest aspect, fie se va face un prag sau o trecere prin care sa apropie metroul de peron", a precizat Paul Anghel.  

El a subliniat ca statia de metrou nu va fi inchisa. 

Trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta, si nicio statie nu va fi inchisa, a afirmat, joi, Metrorex.

Metrorex a fost amendata joi, cu 20.000 de lei, pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, potrivit ANPC.

"In urma primirii unei reclamatii a unui consumator care si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului, o echipa de comisari din cadrul CPC al Municipiului Bucuresti s-a deplasat la statia de metrou Piata Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate", anunta ANPC, potrivit Agerpres.   

Autoritatea precizeaza ca a fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor. 

In privinta acestui control al ANPC, Metrorex precizeaza ca acesta se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12,00, si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016, potrivit careia aceasta si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei.  

"Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens", anunta Metrorex.  

Referitor la distanta dintre tren si marginea peronului, compania precizeaza ca aceasta variaza de la statie la statie, in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor.  

"Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou. Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11,45 si 13,35). Totodata, precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in nici un caz inchiderea vreunei statii de metrou", subliniaza Metrorex.  

Zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou, Piata Victoriei 1 si 2, sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare, precizeaza reprezentantii companiei.