Documentele au fost postate pe site-ul Recesamantului 2011, la capitolul Instrumentar.

Peste 27 de zile, un recenzor va bate la usa dumneavoastra si se va prezenta. Autoritatile au pregatit 61 de intrebari, unele obligatorii, altele nu: de la tipul locuintei, pana la starea civila sau statutul profesional.  Vor fi opt chestionare care se completeaza in 40 de minute.

Fata de ultimul recensamant, anul acesta trebuie sa treceti in chestionar si codul numeric personal. Recenzorii sunt obligati sa anunte vizita in prealabil. In cazul in care nu va aflati acasa, atunci e posibil sa gasiti in cutia postala un fluturas cu ziua si ora inteviului, dar si numele si numarul de telefon al recenzorului.

Daca recenzorul nu da de dumneavoastra, acesta poate cere date de la vecinul de palier sau de la administartorul blocului.

Cei care refuza sa raspunda pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 5.000 de lei.

Atentie la falsii recenzori. Reprezentantii Institutului de Statistica au legitimatii si pot fi verificati la un numar de telefon.
Daca nu doriti sa intre un strain in casa, mergeti la primaria de care apartineti si completati acolo chestionarul.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensamantului urmand sa devina publice in primul trimestru din 2012.

Citeste si:

The Economist a calculat anul in care se va naste ultima romanca. Brazilienii raman singuri pe Terra. VIDEO

2 milioane de tigani din Romania, indemnati sa-si recunoasca etnia. In 2050, vor fi 40% din populatie. VIDEO

Joburi de la primarie cu 50 de lei pe zi. Ce conditii trebuie sa indeplinesti