Recensamantul populatiei, amanat pana in 2011
Abia in 2011 vom afla cati mai suntem, cat de mult am imbatranit ca popor si in ce conditii locuim. Actiunea va fi una de amploare, in care 100.000 de reprezentanti ai statului vor vizita fiecare locuinta in parte. Spre deosebire de recensamantul din 2002, anul viitor se vor pune si intrebari legate de cei care traiesc in "concubinaj", adica necasatoriti.
Initial, recensamantul ar fi trebuit sa aiba loc in acest an, dar a fost decalat pentru octombrie 2011 din motive organizatorice si financiare.
Actiunea in sine va costa 50 de milioane de euro. Functionarii vor avea mai multe intrebari pentru dumneavoastra fata de recensamantul trecut.
In chestionare vor figura multe intrebari legate de migratie. Cati membri ai familiei sunt plecati in strainatate, in ce tara, de cat timp si pentru ce. In felul acesta vom afla pentru prima data cu exactitate cati romani sunt plecati peste granite.
Recensamantul este o cerinta a Comisiei Europene si va fi organizat in 2011 in toate tarile Uniunii.
Pana la inceperea recensamantului, autoritatile trebuie sa rezolve insa multe probleme. De exemplu, situatia unui bloc de pe Bulevardul Unirii din Capitala, care se afla exact pe linia de demarcatie dintre sectoarele 4 si 5. Exista apartamente in care sufrageria este intr-un sector, iar dormitorul in celalalt.