"Ma gandesc la cei care lucreaza in agricultura, in constructii sau cei care lucreaza in servicii, sau ingrijiri de copii si care acum sunt plati la negru si care nu beneficiaza de asigurari sociale sau medicale. Acest sistem de tichete ar urma sa reduca munca la negru, sa o scoata la lumina in beneficiul celor care muncesc. In loc sa fie plati la negru cu bani pe valoarea muncii respective pe ziua respectiva, ar putea sa fie platiti cu aceste tichete pe care apoi sa le schimbe un bani, iar un procent sa mearga direct spre asigurari sociale sau medicale", a afirmat Ciolos, potrivit Agerpres.

El sustine ca aceasta masura ar urma sa fie inclusa in pachetul de masuri sociale si de insertie in campul muncii. Potrivit premierului, proiectul de lege privind introducerea tichetelor de munca a fost deja depus in Parlament.

Nu este pentru prima data cand statul incearca sa reglementeze munca ocazionala si sa elimine evaziunea fiscala din domeniu.

In timpul guvernariiPDL, Ministerul Muncii a propus o lege a zilierilor care prevedea ca durata activitatii ocazionale este sa fie corespunzatoare cu opt ore de munca dar niciun zilier sa nu poate presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o perioada mai lunga de 90 de zile, cumulate pe durata unui an calendaristic.

Angajatorul era obligat sa plateasca la bugetul de stat impozit pe venit de 16%, calculat la remuneratia bruta, dar nu su contributii sociale.

Legea a fost vehement contestata de PSD, la vremea respectiva.