Skybox a proiectat sateliti care surprind imagini detaliate, pe care le transmit ulterior clientilor. 

"Satelitii Skybox vor ajuta la mentinerea acuratetii Google Maps, prin imagini actualizate. In timp, speram ca echipa si tehnologia Skybox sa poata imbunatati accesul la internet si trimiterea de ajutor in caz de dezastre - domenii de interes pentru Google de ceva timp", a notat Google. 

Cartografii digitali gandesc tot felul de modalitati in care sa foloseasca noua sursa de date geospatiale, dar simplul fapt ca vor vedea ce se intampla in diverse parti ale lumii de nenumarate ori pe zi din spatiu este ceva maret, iar asta va schimba lumea, noteaza Business Insider.

Compania cauta constant achizitii care sa-i asigure intarea pe noi piete si sa consolideze serviciile traditionale ale Google, inclusiv harti si cautarea online.  De asemenea, incearca sa gaseasca noi modalitati de a oferi servicii online utilizatorilor, prin proiectul Loon, care ar trebui sa ofere conectivitate la internet in regiuni izolate. 

In aprilie, Google a anuntat preluarea Titan Aerospace, producator de drone de mare altitudine, care functioneaza cu energie solara si pot furniza servicii de date.