Google a prezentat unul dintre aceste prototipuri intr-un clip video de promovare. 

"Masina cu doua locuri seamana cu o gondola pe roti. Nu are volan, pedala de acceleratie sau pedala de frana. In schimb masina se foloseste de proprii senzori si de programe pentru a-si face treaba", scrie Wall Street Journal.

Anuntul Google a venit marti noaptea, in timp ce cofondatorul Sergey Brin discuta programul masinii autonome la o conferinta organizata la Rancho Palos Verdes, California. 

"Le veti vedea conducand si vrem sa va explicam ce sunt", a spus Brin. 

Compania a lucrat pana in prezent la masini fara sofer echipand autovehicule existente pe piata cu tehnologia pe care a dezvoltat-o in acest scop.

Google afirma ca masinile autonome pot contribui la reducerea numarului de accidente rutiere.  Viteza primului prototip a fost limitata la 25 de mile (40 de kilometri) pe ora.

"Vrem sa construim circa 100 de masini prototip, iar mai tarziu pe parcursul verii soferii nostri vor incepe sa testeze versiuni initiale ale acestor masini cu control manual. Daca totul merge bine, am vrea sa derulam un mic proiect pilot in California, in urmatorii ani", a declarat Chris Urmson, directorul proiectului masinii autonome la Google. 

Prototipurile vor avea elemente de siguranta suplimentare, precum parbrize din material plastic, scrie Bloomberg. 

Masinile autonome permit utilizatorului sa transmita adresa unei destinatii, iar masina il transporta in acel loc, a spus Brin. 

Google testeaza de mai mult timp pe drumurile din SUA masini autonome, inclusiv versiuni modificate de Prius si Lexus, echipate cu camere, senzori radar si laser.