Negocierile sunt intr-o etapa incipienta, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei. Potrivit TechCrunch, pretul s-ar putea apropia de 1 miliard de dolari.

Skybox furnizeaza clientilor sai fotografii detaliate si servicii de analiza, printr-o retea de sateliti. Serviciile companiei au aplicatii in numeroase sectoare, printre care cel agricol, cel minier sau sectorul asigurarilor.

Google cauta oportunitati de diversificare a afacerilor si de imbunatatire a serviciilor, de la cautare online la cartografiere, de la telecomunicatii la distributia de muzica. Surse apropiate companiei au declarat recent ca Google ar discuta preluarea serviciului de live streaming Twitch.tv, o alta tranzactie care s-ar putea apropia de 1 miliard de dolari.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Google au refuzat sa faca comentarii, scrie Mediafax.

Skybox a fost lansata in 2009 si are in prezent peste 100 de angajati. Printre actionarii companiei se numara fondurile de capital de risc Khosla Ventures, Bessemer Venture Partners, Canaan Partners si Norwest Ventures Partners. Skybox a atras, de la lansare si pana in prezent, finantari de peste 85 milioane de dolari.