Profitul net al Sony a fost de 35 milioane de dolari in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, fata de o pierdere de aproximativ 260 milioane de dolari in perioada corespunzatoare din 2012.

Sony si-a majorat cu 5,3% prognoza privind veniturile pentru anul fiscal 2013-2014, anticipand noi efecte pozitive datorate deprecierii yenului, insa a redus estimarile referitor la vanzarile de televizoare si camere digitale, noteaza Bloomberg. 

Compania va lansa in acest an consola de jocuri video PlayStation 4 si spera la cresterea profitabilitatii in contextul concurentei dure de pe pietele televizoarelor, smartphone-urilor si tabletelor. 

Actiunile Sony au urcat joi la Tokyo cu 1,7% si s-au dublat ca valoare de la inceputul acestui an. 

Fondul de investitii Third Point LLC, care controleaza apoximativ 6,9% din actiunile Sony, cere companiei sa vanda pana la 20% din activele in domeniul de entertainment intr-o oferta publica initiala, pentru a imbunatati performantele companiei si pentru a atrage finantare in vederea revigorarii afacerilor cu electronice. 

Conducerea Sony a obiectat fata de propunerea Third Point LLC si ar putea respinge planul in scurt timp, potrivit informatiilor aparute in presa japoneza, transmite Mediafax.