Dave Akerman, care se ocupa cu astfel de lansari in spatiu, povesteste cum, pana in acest moment, avea nevoie de pregatiri mult mai laborioase pentru a obtine cadrele dorite. In plus, imaginile trebuiau recuperate din camerele atasate balonului. Cu Raspberry Pi, acest lucru nu mai este necesar, fotografiile fiind trimise automat la baza.  

Calculatorul-minune a fost initial proiectat pentru a-i invata pe copii bazele sistemelor computerizate, dar performantele de care s-a dovedit capabil si costurile extrem de reduse au dus la o mare popularitate in intreaga lume si i-a facut pe oameni sa ii gaseasca noi scopuri si intrebuintari.  

Raspberry Pi este folosit acum intr-o multitudine de domenii: de la senzori de miscare si masinarii care functioneaza pe baza de comanda vocala,  pana la supercomputere facute din piese de Lego sau automate care dozeaza cocktailurile.  

Sony produce cea mai mare parte din aceste calculatoare miniaturale, cele mai multe in Marea Britanie. Productia a crescut de la numai cateva dispozitive pe saptamana, la 40.000, in mai putin de un an. 

Cifrele obtinute au depasit asteptarile tuturor, iar cresterea a fost exponentiala. Oficialii Sony cred ca vor ajunge la 64.000 de unitati pana la inceputul acestei veri si pana in luna iulie spera sa scoata pe piata produsul cu numarul un milion.   

Dar echipa nu s-a indepartat definitiv de la scopul initial, fiind interesata in continuare si de partea educationala a proiectului, nu numai de cea financiara. Astfel, cu ajutorul unui grant de 1,5 milioane de dolari, din partea Google, Raspberry Pi va ajunge in mainile copiilor, asa cum se dorise inca de la inceput. Iar creatorii sai spera ca micul computer va inspira o intreaga generatie viitoare sa atinga noi culmi ale tehnologiei.