Directorii Sony au prezentat produsul in cadrul expozitiei anuale Electronic Entertainment din Los Angeles. Succesul noului gadget este crucial pentru intreaga companie, mai ales ca divizia de productie a televizoarelor a inregistrat numai pierderi in ultimii noua ani.

Pentru Sony, provocarea reprezinta depasirea competitorilor de la Microsoft, care vor lansa la randul lor Xbox One, dar si atragerea utilizatorilor de tablete si smartphone-uri.  

"Chiar astept sa arate ce pot. In ceea ce priveste consolele, nu prea au adus nimic nou de ceva timp", a spus Tony Bartel, presedintele retailerului GameStop, despre Sony.  

CEO-ul companiei, Michael Lynton, promite programe originale in reteaua Playstation, dar si o mai mare personalizare a jocurilor sale, ca sa poata concura cu Microsoft in lupta pentru dominatia de pe piata consolelor video.  

"Au facut schimb de roluri cu Microsoft. De data aceasta trebuie sa se axeze mai mult pe divertisment si sa discute despre ceea ce vor sa faca, daca isi doresc un serviciu asemanator Xbox", e de parere P.J. McNealy, analist la Digital World Research.  

Microsoft este lider de vanzari pe piata de doi ani, prin consola Xbox 360, iar astazi va anunta o noua generatie, Xbox One, de 499 de dolari, ce va fi disponibila incepand din luna noiembrie.  

"Livram in primul rand valoare. Pentru orice produs de top din zilele noastre 499 dolari nu este un pret exagerat", explica Don Mattrick, presedintele diviziei de entertainment de la Microsoft.