Wizz Air se muta pe Otopeni, din 25 martie, si majoreaza tarifele, in medie, cu 6 euro
Operatorul Wizz Air va majora tarifele in medie cu sase euro pe bilet pentru a recupera cresterea de 25% a costurilor de operare, respecitv un milion euro pe luna, cauzata de mutarea zborurilor low cost de pe Aeroportul Baneasa pe Otopeni de la 25 martie.
"In ultimii cinci ani taxele de aeroport din Bucuresti aproape ca s-au dublat si pe Otopeni sunt cu 25% mai mari fata de Baneasa. Din pacate va trebui sa transferam aceste costuri la pasageri. Daca ar trebui sa recuperam in totalitate cresterea ar trebui sa majoram pretul biletelor cu aproximativ 4%, adica in medie sase euro pe bilet, maxim zece euro. Este dificil de estimat pentru ca piata dicteaza nivelul tarifelor. Daca pe un segment crestem pretul cu 10%, e posibil ca cererea sa scada cu 30% pentru ca piata de low cost este una sensibila", a declarat directorul financiar al companiei, Mike Powell.
El a spus ca pana la inceputul verii Wizz Air va investi 100 milioane euro pentru achizitia a doua aeronave Airbus care vor deservi hub-ul din Bucuresti, astfel ca flota alocata Capitalei va fi formata din sase avioane.
Prin cresterea capacitatii de transport, compania va introduce patru destinatii noi (Budapesta, Palma de Mallorca, Verona si Memmingen in sudul Germaniei) si va creste frecventa curselor cu 22, la 123 de zboruri pe saptamana.
Astfel, Wizz Air estimeaza ca va transporta in urmatoarele 12 luni un numar de doua milioane pasageri, cu 500.000 de calatori mai multi fata de ultimele 12 luni.
Referitor la decizia Ministerului Transporturilor de a transfera zborurile low cost pe Aeroportul Otopeni, Powell a spus, ca in ciuda cresterii costurilor, aerogara are mai putine restrictii de zbor fata de Baneasa, care este inchis pe timpul noptii, astfel ca Wizz Air va putea opera mai multe zboruri pe zi.
Potrivit datelor proprii, Wizz Air a fost lider de piata in luna ianuarie pe segmentul low cost, cu o cota de 66,4%, in timp ce competitorul direct (Blue Air) a avut 26,2%. Operatorul a transportat anul trecut din Romania 2,7 milioane pasageri, in crestere cu 29% fata de anul precedent, depasind traficul realizat de liderul pietei, compania de stat Tarom, de 2,19 milioane pasageri.
Citeste si:
Pe acelasi subiect: