Dupa propria lor tara, in topul destinatiilor preferate, nemtii au indicat Spania si Italia. In schimb Grecia, care anul trecut era pe locul al treilea, a coborat vara aceasta pe pozitia a saptea.

''In primul rand, germanii nu mai sunt siguri ca sunt bineveniti in Grecia. Comentariile negative din presa au provocat aceasta nesiguranta"
, sustine analistul Ulrich Reinhardt.

Nu doar ca grecii ii considera pe nemti principalii vinovati pentru masurile de austeritate impuse de Europa, dar preturile sejururile de acolo au crescut si sunt comparabile acum cu cele din Spania, Croatia sau Italia.

''Mallorca e pe locul doi, una dintre destinatiile favorite ale germanilor. Grecia a ramas mult in urma", spune si Elke Schlager, reprezentant al unei agentii de turism.

Desi destinatiile s-au mai schimbat, dorul de duca al nemtilor n-a fost domolit de criza. Presa scrie insa ca Angela Merkel isi petrece vara aproape de casa, in Tirolul de Sud, unde merge de ani buni, impreuna cu sotul ei.

Nu acelasi lucru se poate spune despre italieni. 6 din 10 au renuntat la concediu vara aceasta, iar jumatate dintre cei ramasi acasa dau vina pe criza. Mai mult, nici turisti nu au prea multi. Numarul lor a scazut fata de vara trecuta cu 40%.