Chiar daca suna straniu, doamna Margot chiar si-a dorit sa vina in Romania in vacanta. Este profesoara pensioana, are 81 de ani si a platit 2.500 de euro pentru 14 zile de vis pe plaiurile Mioritei.

Sunt 20 de nemti in grupul ei si initial au vizitat manastirile din nordul Moldovei. Ardeau insa de nerabdare sa ajunga pe nisipul alb de la mare. S-au documentat din vreme dintr-un ghid cu poze fantastice.

"Mamaia are unele din cele mai frumoase plaje din Romania", spune ghidul. Practic, autorul a mintit partial, pentru ca a vorbit despre plajele din Romania nu din alte tari. Dezamagirea femeii a fost insa mare.

"Asta nu e nisipul din pliant. Trebuie sa am mare grija pentru ca, nu stiu... par sa fie si cioburi" , spune dezamagita turista.

Si alti turisti simt deja ca au fost pacaliti. "Tocmai ce vorbeam cu sotia mea ca nu ne-ar placea sa stam aici pentru doua saptamini", spune unul dintre ei.

Nici vanzatorii nu par pregatiti sa primeasca oaspeti straini. De pe minunatul litoral, musafirii vor pleca in Delta. Macar acolo nu sunt magazine ca sa ne facem de ras.

Potrivit celor mai optimiste asteptari, in 2011 ne vor vizita tara 50 de mii de turisti straini. Daca ne prezentam asa imaginati-va ce reclama ne vor face.