Taxa de paragina a fost aprobata de primaria din Mangalia si tocmai a intrat in vigoare. Aceasta se aplica in fiecare zi, de la 1 mai pana la 1 septembrie pentru proprietarii care si-au abandonat investitiile.

Pe zi, se platesc intre 40 si 400 de lei pe metrul patrat in functie de zona in care se afla cladirea sau complexul respectiv.

Administratorul unui camping din Neptun a acumulat 550.000 de lei, numai de la inceputul lunii mai.

Din pacate o simpla radiografie a statiunilor Venus, Olimp, Neptun si Cap Aurora demonstreaza ca cei mai multi dintre hotelierii nu au investit un leu

Multe dintre cladirile emblema, in care aveau acces doar turisti straini, sunt acum niste darapanaturi. Iar hotii fura pana si caramizile din pereti. 

Celebrul complex Amfiteatru-Panoramic - Belvedere din Olimp apare nu numai in filmele turnate la acea vreme, ci si in fotografiile strainilor care ajungeau pe litoral. In anii '70 - '80 era loc de promenada doar pentru turistii de peste mari si tari, care achitau note de plata in moneda lor.

Acum este doar un loc de care turistii fug. Un santier parasit, unde nici macar autoritatile nu gasesc un responsabil cu care sa discute.

Cativa nostalgici care mai viziteaza statiunile din sudul litoralului, regreta acum ca au platit pentru acest concediu.

Dar nici in Venus, Jupiter sau Cap Aurora peisajul nu e diferit. Multi de gunoaie, printre cladiri abandonate, care par sa cada in orice moment.

Nici macar imobilele care apartin companiilor de stat nu sunt mai presus. Sediul Postei Romane a fost abandonat acum 5 ani de zile si lasat la voia hotilor care au furat de aici tot ce au putut.