Emil Boc a anuntat ca pana la sfarsitul lunii iulie toti romanii care vor veni la mare vor putea, folosind centura municipiului Constanta, sa ajunga direct in statiunile din sudul litoralului, fara sa mai fie nevoiti sa traverseze municipiul Constanta si sa ingreuneze traficul de aici.

El a mentionat ca astfel vor fi scoase cele 1.700 de camioane care trec zilnic prin municipiu si care produc disconfort cetatenilor Constantei si aglomereaza traficul.

Soseaua de centura a Constantei va avea o lungime totala de 22 de kilometri si va incepe de la DN 2A, in localitatea Ovidiu, de la podul dintre Poarta Alba si Canalul Midia.

Citeste si: Cand vom ajunge la Arad pe autostrada? Vezi cat ne costa un kilometru VIDEO

Traseul traverseaza municipiul Constanta prin partea vestica si se intalneste cu DN3. In continuare, trece prin vecinatatea comunei Cumpana, apoi se intersecteaza cu DN 39, dupa care ajunge in Portul Constanta Sud - Agigea.

Drumul, realizat de JV FCC Construccion & Astaldi S.p.A, va avea cinci noduri rutiere, 11 poduri si 10 pasaje. Lucrarile au inceput in noiembrie 2008, cu termen estimat de finalizare de 36 de luni.