Pana acum la malul marii, maximele nu au trecut de 15 grade. Vineri, cand soarele a incins nisipul, iar termometrele au aratat 20 de grade, nu puteau lipsi de pe plaja primii turisti. De bucurat, s-au bucurat nu doar cei ce iubesc marea, ci si hotelierii. Marea lor majoritate au pregatit deja camerele si au facut primele cazari din acest sezon. In statiunea Mamaia, cel putin, este doar o chestiune de zile pana cand toate hotelurile vor fi deschise.

Si patronii teraselor si-au pornit afacerile mai deverme, sperand ca si ei vor avea un week-end profitabil. Pentru acest sfarsit de saptamana, sunt asteptati aproape 5.000 de turisti la mare si asta daca ne raportam numai la rezervarile deja facute.

Citeste si 28 de grade in weekend. Prognoza meteo pe trei zile

Chiar daca ies din apa inca rece un pic zgribuliti, unii tineri care au batut drumul din Prahova, au asteptat prea mult prima baie incat nu au putut sa rateze momentul. Au tras aer in piept si s-au aruncat in valuri ca si cum ar fi in miezul verii. Tipetele au fost pentru incurajare.

Desi au fost si unele care nu au indraznit sa se dezbrace, domnisoarele au pozat deja in costume de baie. Sunt primele curajoase din acest sezon. Printre tinerii cu sange fierbinte in vine, a fost si un domn mai trecut prin viata. A venit la mare sa sarbatoreasca pensionarea.

Va fi un weekend plin pe litoral. O spun turistii, dar si meteorologii care anunta pentru maine si poimaine temperaturi de peste 25 de grade.