Un imigrant din trei a spus ca a avut probleme sa-si gaseacsa un job in Berlin, in timp ce in Stuttgart mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat ca si-au gasit de lucru foarte usor.

Raspunsurile lor contrasteaza insa cu experientele studentilor straini care studiaza in Germania. Desi 80% si-ar dori sa ramana, dintre acestia doar un sfert isi gasesc un loc de munca.

Rezultatele aceluiasi studiu arata ca orasele in care imigrantii isi gasesc cel mai greu de lucru sunt capitala Portugaliei, Lisabona, unde 79% dintre participanti au spus ca este foarte dificil sa-si gaseasca de lucru, si Bruxelles, unde 71% dintre cei in cautarea unui loc de munca au avut probleme.

Cei care vor sa se angajeze in Germania gasesc cu usurinta un post care sa se potriveasca cu calificarile lor”, a spus Thomas Huddleston, unul dintre autorii studiului.

In ceea ce priveste contractele pe perioada determinata, 1 din 5 imigranti din Germania a spus ca i s-a incheiat un astfel de contract, in timp ce in alte tari angajatorii erau mai degraba pregatiti sa accepte munca la negru. Germania s-a plasat pe ultimul loc in UE la capitolul muncii la negru.

Studiul a fost realizat de organizatia non-profit Migration Policy Group, pe 7.000 de lucratori migranti din 15 orase ale Uniunii Europene.