Promovat ca fiind cel mai mare targ de locuri de munca, eJobs Expo a fost o dezamagire pentru someri si studenti, acestia afland exact la intrarea in pavilionul central de la Romexpo ca nu pot ajunge in fata angajatorilor daca nu achita o taxa de zece lei.

In primele doua ore de la deschidere, aproximativ 1.000 de persoane si-au cumparat un bilet de intrare si au consultat oferta angajatorilor, insa zeci de persoane au facut, in acelasi interval, cale intoarsa pentru ca nu isi permiteau sa achite acea taxa sau pentru simplul fapt ca li s-a parut incorect sa dea acei bani.

Florin Stoian are 29 de ani, a absolvit Finante-Banci, a lucrat in vanzari si de ceva timp este somer. A venit la targul locurilor de munca sperand ca poate sa-si schimbe statutul de somer, insa nu a reusit sa treaca de firma de paza de la intrare, care l-a indrumat sa-si cumpere bilet.

"Mi se pare jenant, pentru ca se speculeaza disperarea omului. Eu am un leu la mine", a spus tanarul, evitand sa plece, in speranta ca poate cineva se razgandeste.

Laura Chilom, PR executiv-ul organizatorilor, a justificat taxa de zece lei prin faptul ca "este primul targ de o asemenea amploare" si a precizat ca "in cazuri speciale, daca omul chiar nu are bani", se poate permite accesul gratuit.

Aceasta regula nu a ajuns insa si la urechile oamenilor care vindeau bilete de intrare si, prin urmare, nu a functionat si in practica.

"Le-am explicat ca nu am stiut de taxa si nu am decat un leu la mine, dar mi s-a spus ca le pare rau si ca asta este regula", a spus Florin Stoian.

Intr-o situatie la fel de stanjenitoare a fost si o doamna trecuta de 40 de ani, bine imbracata, care cauta un bancomat.

"Am bani suficienti, dar sunt pe card. Pentru mine nu e o problema taxa asta, financiar vorbind, dar pentru tineri mi se pare penibila", a spus femeia, in timp ce astepta ca sotul sau sa vina cu cei zece lei pentru taxa.

Citeste continuarea reportajului pe www.mediafax.ro.