In prezent, pe internet gasesti mii de anunturi cu recrutari pentru munca pe vase de croaziera. Si nu doar pentru chelneri sau bucatari, dupa cum s-ar crede.

Pe un vas de croaziera se poate face aproape orice, de la personal care sa lucreze la bucatarie sau care sa serveasca turistii, pana la fotografi, instructori de fitness sau persoane pentru entertainment.

Salariile sunt cuprinse intre 800 si 1.500 de euro

Salariile, in general, nu deapsesc 1.500 de euro, dar avand in vedere ca nu platesti cazarea si masa, banii iti raman integral. De banii astia trebuie sa muncesti insa si pana la 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana.

O modalitate extraordinara de a vedea lumea si de a castiga un salariu din munca decenta”, explica Nicolae G., pentru site-ul de recrutare Tjobs.

Nicolae a lucrat, anul trecut, ca tehnician de spectacole pe o cursa navala Marea Mediterana – Oceanul Atlantic – Insulele Caraibe. O „experienta de neuitat”, cum ii place lui sa spuna, care l-a plimbat prin unele dintre cele mai cunoscute porturi si tari din lume: Napoli, Florenta, Monte Carlo, Cannes, Barcelona, Venetia, Istanbul, Croatia, Jamaica, Bahamas, Insulele Virgine sau Mexico.

Programul sau de lucru se desfasura in totalitate noaptea, ziua putand sa viziteze toate porturile in care vasul sau acosta. A reusit astfel sa se bucure de tururile ghidate gratuite oferite de companie. S-a plimbat prin locuri in care nu visa sa ajunga vreodata si si-a facut prieteni din toate colturile lumii, de care il leaga amintiri placute si aventuri de neuitat.

Printre pozitiile disponibile in prezent se numara receptie spa, acupunctura, masaj, servicii de infrumusetare manichiura/coafor, servicii de curatenie, servicii de intretinere si reparatii. Se mai cauta, totodata, instructori de aerobic si fitness, receptioneri, cameriste, stewardese pentru restaurant, barmani, chelneri, bucatari si ajutoare de bucatari. Salariile se incadreaza intre 600 si 1.500 de euro, in functie de postul ocupat.

Daca vrei sa te angajezi pe vas, ai posibilitatea de a merge fie in calatorii pe ocean, fie in croaziere mai scurte, pe fluviile din Europa.

De exemplu, liniile de croaziera pe ocean au trasee peste tot in lume, iar durata unui contract este de obicei cuprinsa intre sase si zece luni. Cazarea si masa sunt gratuite, iar unele companii platesc zilele de concediu sau biletul de avion dus-intors pentru cei care vor sa plece acasa in perioada concediului.

Cum iti gasesti job pe un vas de croaziera?

Pentru a avea cat mai multe sanse de angajare, CV-ul depus trebuie sa fie insotit de copii dupa diplome, calificari sau referinte care sa ateste pregatirea profesionala. Este necesar, de asemenea, si un certificat de absolvire a unui curs pentru siguranta pasagerilor.

Acte necesare:

- copii dupa diplomele sau certificatele de studii
- certificat de absolvire a unui curs pentru siguranta pasagerilor
- cel putin o referinta din partea unui angajator
- copie dupa pasaport
- cazier judiciar

Cei cu studii in domeniul maritim, care au experienta si care vor sa se angajeze pe vapor, isi pot cauta un loc de munca AICI, site care reuneste oferte de la mai multe companii din domeniu.

Anunturi de joburi pe vasele de croaziera gasesti pe:

www.tjobs.ro
www.globaljobexperience.ro
www.workexperience.ro
www.ainostri.ro (pentru personal navigant)

Tu ai vrea sa lucrezi pe un vas de croaziera? Sau ai avut un asemenea job? Daca da, impartaseste experientele tale la sectiunea Comentarii de mai jos.