Dupa 10 ani in telecomunicatii, Sorin Preda a trecut in 2004 la afaceri imobiliare. Afacerea este una de familie, pentru ca si sotia lucreaza cu el, administreaza 650.000 de metri patrati de birouri, cat toate mall-urile din Bucuresti.

Desi e inca tanar, patronul gandeste insa pe termen lung. "Primii vizati sunt copii. Mi-as dori foarte mult sa preia business-ul. La acest moment imi doresc sa le asigur o educatie care sa le deschida orizonturile. Spun ca nu exclud varianta, ca fiecare sa-si aleaga cariere independente, iar atunci ne vom gandi la alte variante de management."

La Brasov, afacerea inceputa de Florin Madar intr-un garaj, in 1995, a ajuns acum la vanzari de 25 milioane de euro pe an si continua sa se extinda. Florin are copii la Londra si Viena. Cei doi tineri sunt cei care vor prelua afacerea peste ani.
 
Si din cercetare se pot face bani. O demonstreaza Mircea Tudor, care s-a lansat in afaceri in urma cu 21 de ani. Este singurul roman care a castigat si un mare premiu de inventica la Salonul de la Geneva, cu un scaner pentru camioanele care trec prin vama. Proiectul a fost secret, chiar pentru fiul sau Radu, care lucreaza tot in firma. Mai mult, si fiica sa lucreaza tot in firma familiei.

Gabriel Marin
are una dintre cele mai importante firme din IT-ul romanesc. Are si el un mostenitor, dar este mult mai pragmatic atunci cand este vorba despre predarea stafetei: "Da, in principiu, va prelua. Raspunsul brutal e ca trebuie sa merite, deoarece cultura de family-business nu implica in mod absolut. Pur si simplu, calitatea de a fi fiu nu inseamna ca poti. De altfel, e si mult prea devreme si pentru mine si pentru el sa preia, deci vorbim despre un orizont de 10-12 ani. Dar anumite lucruri nu sunt de-a gata si daca vrea sa ia, va trebui sa dovedeasca ca poate."