"Am vrut sa venim ca prieteni si sa plecam la fel. Fiecare mai trecuse prin cate o despartire inainte si nu voiam sa ne supunem aceluiasi chin. Asa ca am divortat aici si am ramas in continuare foarte buni prieteni", spune Henk, unul dintre oaspetii hotelului.  

Pe langa serviciile traditionale, hotelul pune la dispozitie avocati care sa intermedieze procesul.  

"Trebuie sa incerci sa iti intelegi clientii, care sunt un adevarat carusel emotional, viata lor este un haos total. Asa ca rolul unui intermediar este sa calmeze spiritele si sa rezolve problemele. Ceea ce incercam sa facem aici este sa le oferim liniste si impacare cu ei insisi, ca sa isi poata relua vietile", a spus Marie-Louise Van As, avocat de divort.  

"Nu mi s-a parut deloc o practica ciudata. Din contra, a fost ca o revelatie. Si prima impresie pe care am avut-o a fost ca asta este ceva avangardist, ce nu a mai fost facut pana acum", e de parere psihologul Veneta Brummel.  

Conceptul unui divort rapid si necomplicat pare sa fie unul destul de atragator, avand in vedere ca cererile de cazare vin din toate colturile lumii.  

"In momentul in care hotarasti sa divortezi este timpul pentru un nou inceput. Si, daca te gandesti indelung la intreg procesul, riscul de a devini frustrat si suparat este destul de mare, iar uneori aceste sentimente negative pot dura saptamani sau luni intregi. Asa ca, daca esti 100% convins ca vrei sa te desparti intr-un mod amiabil, ar trebui sa vii la noi si te vom ajuta sa treci peste asta in trei zile", a explicat Jim Halfen, director al Divorce Hotel.  

Desi Olanda este o tara cu o populatie preponderent credincioasa, ce respecta dogmele religiei catolice, in ziua de azi aproximativ 40% dintre casatorii sfarsesc prin divort. Unele organizatii religioase nu cred ca oferirea unei astfel de solutii rapide unei legaturi care ar trebui sa dureze pentru toata viata este calea corecta.  

"Realitatea este ca actul casatoriei este fundamental pentru societatea noastra, iar mariajul este ceva pentru care merita sa lupti. Ceea ce sper eu sa vad este un efort comun al societatii pentru a ajuta cuplurile sa evolueze catre o relatie sanatoasa, in loc sa incerce sa se imbogateasca de pe urma destramarii lor", a spus pastorul Jeff Hancock, de la Biserica Internationala din Haga.  

Afacerea este deocamdata una profitabila, iar lantul hotelier planuieste sa se extinda in curand in Statele Unite si Marea Britanie.