Stirea despre verificarea averilor liderilor de sindicat a aparut, pe surse din ANI, in aceasta dimineata, desi sindicalistii sustin ca demersurile sunt inceput de mai mult timp.

Intre cei vizati se numara Vasile Marica, presedinte Sed Lex, Vasile Lincu, presedinte Pro Lex, Bogdan Hossu, presedinte Cartel Alfa, Dumitru Costin, presedinte BNS, Marius Nistor, vicepresedinte Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, presedinte Spiru Haret, Ion Albu, din partea confederatiei Meridian, Liviu Luca, care ii reprezinta pe sindicalistii din industria petrolului, Marius Petcu, seful CNSLR Fratia, si Anton Hadar, presedinte Alma Mater.

Liderii de sindicat care au intrat in vizorul institutiilor statului sunt de acord, in unanimitate, ca actiunea de astazi – aparitia stirii in presa acum, in conditiile in care o parte dintre ei sunt anchetati inca de anul trecut, este doar o manipulare a publicului, pe fondul scandalului din vami, in care vina pentru coruptia din sistem a fost atribuita unui lider de sindicat.

Costin: “Totul este o campanie absurda de manipulare si de intimidare!”

Dumitru Costin, de exemplu, a spus ca in cazul lui, ANI s-a autosesizat in decembrie, in urma unui articol aparut intr-un ziar, in care se precviza c locuieste intr-un apartament sdin centrul Capitalei si ca detine un Dodge.

"Tot ce se intampla acum este o campanie absurda de manipulare a opiniei publice, cu interferenta masiva in sistemul vamal, vrand sa demonstreze ca tot ceea ce se intampla in vami este generat de totii liderii sindicali", a spus Costin.

Potrivit declaratiei de avere, completate in 1 noiembrie 2010, Costin are un apartament in Bucuresti, de 91 metri patrati, pe care l-a cumparat in 2002, si unul in Pitesti, de 76,63 metri patrati, pe care l-a cumparat in 1997, impreuna cu fosta sotie

Presedintele BNS detine 10,2 la suta din capitalul social al societatii Interactive Commtech Development SRL, cele 1.447 de parti sociale avand o valoare totala de 36.196,78 lei.

Dumitru Costin are de platit o datorie de 85.000 de lei la Unicredit Romania, pentru un credit contractat in 2005 si scadent in 2020.

Liderul sindical castiga sume importante din mai multe surse, ca de exemplu proiecte europene, ca Presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Neamatori, ca membru in comitetul executiv al Federatiei Romane de Fotbal sau ca membru in CA al trustului Realitatea Catavencu.

Costin a spus ca a fost deja la ANI, unde a aratat documente care justifica intru totul averea pe care o detine.

Hossu: “Asteptam sa ne ridice DNA!”

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, pe de alta parte, ca se astepta ca averile sindicalistilor sa fie verificate, in conditiile in care Guvernul a modificat anul trecut legea, obligandu-i pe acestia sa-si faca publice averile. In obsesia Executivului de a denigra sindicalistii, Hossu se asteapta inclusiv sa fie ridicati de DNA.

“Era de asteptat aceasta decizie, ma mir cum de nu ne-au dat la DNA ca sa ne aresteze, intrucat relansarea economica a Romaniei si situatia de criza este datorita liderilor de sindicat, nu datorita guvernantilor, a jocurilor politice si a coruptiei", a declarat Hossu ironic.

Ceilalti lideri sindicali vizati au declarat, la randul lor, ca nu au nimic de ascuns si ca au mers sau vor merge la ANI pentru a-si justifica averile cu acte.

Vezi AICi ce averi au liderii de sindicat!

Informatiile care au aparut astazi in presa, referitoare la verificarile pe care ANI le face la averile sindicalistilor, vin dupa ce, ieri, un fost vames l-a acuzat pe liderul Sed Lex, Vasile Marica, de faptul ca cerea bani pentru a facilita angajarile in vami.