Marius Ungureanu, care spune ca intre 1990 si 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai intai ca lucrator vamal, apoi ca sef de tura si sef de vama, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa organizata de Sindicatul "Pro Lex", ca il cunoaste pe Vasile Marica din 1996, acesta prezentandu-se ca om cu relatii.

Ungureanu a declarat ca din 1997 si pana in 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna, impreuna cu Robert Cristoi si Eugenia Ciobanu, care a fost in sindicatul Unirea, actualui "Sed Lex".

"Marica a infiintat, organizat si este principalul beneficiar al acestui sistem. Sefi de DGA, ANV, de servicii s-au schimbat, el a ramas pururi", a spus Ungureanu.

Acesta a mai spus ca Marica avea in fiecare comisie de ancheta cate un om si scotea vinovati sau nevinovati dupa interesul lui.Ungureanu a precizat ca atata timp cat a stat la Vama Giurgiu nu a venit niciun sef de campanie de la vreun partid ca sa ceara bani.

Marica: "Nu comentez declaratiile unuia care a facut puscarie!"

"Un puscarias nu poate sa ma acuze pe mine niciodata in viata lui. Intrebati daca vreodata am indraznit sa vorbesc cu cineva pe tema asta (n.r. luare de mita). Sunt povesti, omul asta vrea pe orice cale sa ma discrediteze. Justitia se face la procuratura, nu la televizor. Daca luam eu atatia bani mai asteptam eu atatia ani, pana in 2010, sa iau credit la banca de 150.000 de euro ca sa imi fac casa? Omul asta (n.r. Marius Ungureanu) crede ca a facut puscarie din cauza mea, ca nu l-am ajutat, si acum incearaca sa se razbune", a declarat pentru Vasile Marica, pentru ProTV.

Anchetele in cazul vamesilor corupti au debutat la inceputul lunii, cand sute de angajati ai vamilor din Timis si Caras-Severin au fost ridicati si adusi la Bucuresti.

Citeste si:

Campanie nationala anti-spagari! Sute de vamesi, adusi cu elicopterele in Capitala!

Dezvaluiri in scandalul mitei din vami a facut si un alt lider sindical, Vasile Lincu, a carui organizatie sindicala este rivala cu cea a lui Marica.

Lincu a prezentat harta spagii din vami sub forma unei table de sah, in care pionii sunt simplii vamesii si politistii de frontiera, iar personajele principale vin din zona politica. Ulterior, Lincu a sugerat ca Vasile Marica ar fi regele in aceasta alegorie.

Vezi mai jos cum functionau retelele de traficanti si ce spune seful ANAF Sorin Blejnar despre vamesii corupti:

Dosarul “Spaga la vama”, ziua a doua! Vezi cum functionau retelele de traficanti!

Blejnar, seful suprem al vamilor: Am avut informatii despre vamesi, dar nici acum nu-i pot demite!