Daca aceste controale vor fi "pe bune", atunci Fiscul va gasi cu usurinta pe cine sa ia la intrebari. Va propunem un mic experiment. Sa vedem cate masini a caror valoare depaseste cateva zeci de mii de euro trec printr-o intersectie din Bucuresti intr-un interval de doar 5 minute.

Preturile sunt luate de pe site-urile dealerilor auto si presupunem ca vorbim despre cele mai ieftine variante de motorizare fara niciun fel de optiune. In doar cateva minute au trecut prin interesctia de la Charles de Gaulle 50 de automobile a caror valoare totala depaseste doua milioane si jumatate de euro. De parca Range Rover, BMW si Mercedes sunt masini nationale.

Verificarea marilor averi a fost o conditie impusa de FMI. Se spune ca ideea i-a venit lui Jeffrey Franks dupa ce a vazut cate limuzine sunt parcate in fata hotelurilor de 5 stele de pe litoralul romanesc.

De bogatii Romaniei se vor ocupa 50 de inspectori. Primii care vor fi monitorizati sunt sunt cei care au averi mai mari de 20 de milioane de euro, cam 3-4 sute de persoane. Pentru unii, suprizele vor fi de proportii.

Fiscul ne poate verifica de anul acesta inclusiv conturile bancare. Iar cei de la ANAF mizeaza pe faptul ca pe romani opulenta ii va da de gol.

Toti cei care pe parcursul unui an vor cheltui mai mult cu 50.000 de lei fata de sumele pe care le-au declarat la Fisc vor intra pe mana autoriatilor.

Expertii spun insa ca aceasta masura nu va da rezultatele scontate deoarece sunt inca multe gauri in legislatie.