Bucurestiul are potential de business. Capitala, in topul celor mai populare orase din lume

Cine sunt miliardarii care au reusit sa-si sporeasca averile pe taramul chinez? Iata topul acestora, realizat de Business Insider.

Wei Ying Chiao
Tara de origine: Taiwan
Venituri nete: 6,2 miliarde de dolari

Compania sa, Ting Hsin International Group este una din cele mai mari firme din sectorul alimentar din China si totodata cel mai mare producator de taitei la nivel local.

De asemenea, Wei are un numar impresionant de investitii imobiliare la activ, printre care si o participatie in cea mai inalta cladire din lume, Taipei.

Tsai Eng Meng
Tara de origine: Taiwan
Venituri nete: 5,9 miliarde de dolari

Tsai detine Want Want Holdings, cel mai mare producator de prajituri si de bauturi aromatizate din Taiwan. Compania are in jur de 100 de fabrici in China si 60.000 de angajati.

Dr. David Chu
Tara de origine: Hong Kong
Venituri nete: 4 miliarde de dolari

Dr. Chu este fondatorul grupului Mission Hills, cel care detine gigantul Mission Hills Golf Club in Shenzhen si Dongguan. Cu 12 cursuri de golf, complexul lui Chu se numara printre cele mai mari cluburi de golf din lume.  

Roger Wang Heng
Tara de origine: Taiwan
Venituri nete: 3,9 miliarde de dolari

Wang este presedintele grupului international Golden Eagle, un lant important de magazine si de investitii imobiliare din China. In prezent, Wang isi imparte timpul pentru a se ocupa atat de businessurile de pe continentul asiatic, cat si pe cel american.  

Lin Wenjing
Tara de origine: Indonezia
Venituri nete: 3 miliarde de dolari

Lin (82 ani) este presedintele grupului Rongqiao Real Estate, pe care l-a fondat in 1989 si care detine, la ora actuala, si cateva hoteluri din China.

Elijah Widjaja
Tara de origine: Indonezia
Venituri nete: 2 miliarde de dolari

Widjaja este CEO-ul Bund Center, un zgarie-nori din Shanghai, care include sute de birouri si hotelul Westin. Omul de afaceri opereaza si o serie de alte companii de-a lungul Indoneziei, Hong Kong-ului si Chinei.

Vincent Lo
Tara de origine: Hong Kong
Venituri nete: 1,9 miliarde de dolari

Lo este presedintele Grupului Shui On, din Hong Kong, specializat in constructii si materiale de constructii. Lo a fost ajutat in afaceri de catre tatal sau, un rege al imobiliarelor din Hong Kong. Imediat dupa ce a absolvit Universitatea New South Wales din Australia, Vincent si-a deschis propriul business, ajutat de seniorul Lo.

Tsai Yung lung
Tara de origine: Taiwan
Venituri nete: 1,6 miliarde de dolari

Compania pe care Tsai o detine, Gem-Year, creeaza incuietori pentru usi si este printre putinele firme taiwaneze controlate pentru a fi listate la bursa din China, potrivit revistei americane Forbes

Li Sze Lim
Tara de origine: Hong Kong
Venituri nete: 1,5 miliarde de dolari

Li este fondatorul si presedintele R&F Properties, o companie imobiliara care detine peste 70 de subsidiare in China.

Liu Ming Chung

Tara de origine: Brazilia
Venituri nete: 1,5 miliarde de dolari

Liu s-a nascut in Taiwan, dar in prezent locuieste in Hong Kong. Este licentiat al unei universitati braziliene in chirurgie dentara, potrivit publicatiei Forbes.

Acesta a construit Nine Dragons, un producator important de hartie din China.

Dr. Winston Wang Wen Yang
Tara de origine: Taiwan
Venituri nete: 1 miliard de dolari

Wong este CEO-ul Grace Semiconductor, o companie de electronice din Shanghai, care in 2010 a inregistrat venituri de peste 1,6 miliarde de dolari.

Totodata, Wong a predat timp de un la scoala de business la Universitatea din California.

Citeste si:

Au salarii de 1$, dar sunt miliardari. Cum este posibil

11 lideri care promit multe in 2011. In ce afaceri au investit CEO-ul Pepsi sau cantaretul Justin Timberlake

Cum pot salva femeile destepte economia globala