Iata mai jos o lista cu cateva personalitati, de acum si din secolul trecut, care, la un moment dat in viata, au fost nevoite sa doarma pe strada, din cauza saraciei.

Cand avea 20 de ani, castigatoarea premiului Oscar Halle Berry a locuit intr-un adapost pentru saraci. Cand s-a mutat la Chicago, pentru a deveni actrita, Berry a ramas fara bani, iar mama ei nu mai vrut sa-i trimita, asa ca a fost nevoita sa stea intr-un adapost.

Actrita declara, ulterior, intr-un interviu: “Acea perioada m-a invatat sa-mi port de grija si ca pot supravietui in orice situatie, chiar daca locuiam intr-un adaport. Am devenit o persoana care se descurca intotdeauna singura.”

Jim Carrey a locuit intr-o dubita Volkswagen si intr-un cort, pe peluza din fata casei surorii sale. Potrivit presei de peste Ocean, actrorul a renuntat la liceu si pentru ca familia trecea prin dificultai financiare, au locuit impreuna intr-o dunita. In cele din urma s-au mutat intr-un cort, in fata casei surorii sale mai mari.

James Bond a dormit in parcurile din Londra. Acum celebrul si carismaticul actor de la Hollywood Daniel Craig a fost nevoit sa doarma sub cerul liber, pe bancile din parcurile londoneze, in perioada in care se lupta sa devina actor.

Ella Fitzgerald a fost abuzata, a avut legaturi cu mafia si nu avea locuinta, inainte de a deveni “Regina jazzului”. In 1981 a cantat pentru presedintele SUA Ronald Reagan, dar inainte de a deveni revelatia muzicii jazz, artista a fost abuzata de tatal sau vitreg, dupa moartea mamei ei. A avut legaturi cu membri ai mafiei, inainte ca politia sa o adune de pe strazi sis a o duca la o scoala de fete.

Fitzgerald a fugit de la scoala si a trait pe strazi pana cand si-a facut debutul la Teatrul Apollo, in 1934. Vocea ei a fost remarcata imediat si de-a lungul anilor a castigat 13 premii Grammy si aprimit medalii de la presedintii Reagan si Bush. A murit in 1997, iar in 2007 a fost emisa o colectie de timbre cu imaginea ei.

Inainte sa devcina un mare magician, Harry Houdini a fugit de acasa la varsta de 12 ani si a cersit pe strada pentru a avea din ce trai. Inca de tanar, Houdini stia ca vrea sa se faca magician, a fugit de acasa intr-o masina care transporta marfa si a ajuns in Missouri.

Dupa cativa ani, s-a mutat la New York cu tatal sau, dar erau atat de saraci, incat Houdini castiga bani facand jonglerii pe strazi. Si-a inceput cariera profesionala la 17 ani, devenind ulterior cel mai mare magician al tututror timpurilor.

Inainte de a implini 10 ani, Charlie Chaplin a trebuit sa-si castige existent pe strazile Londrei. Dupa moartea tatalui sau, mama lui Chaplin a fost internata intr-un spital de boli mintale, iar viitorul actor, impreuna cu fratele lui au fost nevoiti sa se descurce singuri.

Si pentru ca ambii parinti fusesera implicati in show-biz, Chaplin si fratele sau le-au calcat pe urme. Astazi, Charlie Chaplin este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari actori ai filmului mut.