A fost una din cele mai cunoscute vedete pop printre adolescenti, dar si-a incercat norocul si in afaceri. Britney Spears a deschis restaurantul Nyla, pe care l-a numit dupa orasele ei de suflet - New York si Louisiana, scrie CNBC.

Inaugurat in 2002, in cadrul hotelului Dylan din Manhattan, restaurantul a fost un esec. O masa cu specific chinezesc costa aici intre 16 si 26 de dolari, insa, mai grav, multi clienti au depus plangeri din cauza unor toxinfectii alimentare.

In mai putin de sase luni, Spears a renuntat la afacere, avand datorii de cateva sute de mii de dolari la furnizori.

Nici regizorul Steven Spielberg nu a avut mai mult succes in afaceri. Impreuna cu CEO-ul Dreamwork, Jeffrey Katzenberg, el a deschis un restaurant sub forma de submarin in 1994 si un al doilea in 1995, in Las Vegas.

Aici, se serveau in mare parte salate si sandvisuri. Desi au avut succes la inceput, cele doua au fost inchise in 1999, multi clienti reclamand calitatea proasta a serviciilor. Cei doi au investit 6 milioane de euro in deschiderea acestora.

Mai multi actori de la Hollywood, precum Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, and Sylvester Stallone au pus umarul la deschiderea faimosului restaurant Planet Hollywood, care, la un moment dat, avea 80 de locatii. Insa, cu toata publicitatea, lantul de restaurante a intrat in faliment in 1999, desi, ulterior, si-a revenit pentru o perioada.

Insa, in 2011, proprietarii au decis ca restaurantul trebuie sa intre in faliment, din nou. In 1999, cand au fost depuse actele pentru faliment, avocatii spuneau ca firma nu va genera profit pana in 2004 si va continua sa piarda pana la 17 milioane de dolari anual, potrivit LA Times.

Actrita Kim Basinger a cumparat in 1989 micul orasel Braselton pentru 20 de milioane de dolari pentru a-l transforma intr-un punct turistic. La vremea respectiva, orasul avea o populatie de 400 de locuitori. Insa, la patri ani distanta, din cauza unor probleme financiare, actrita l-a vandut contra unei sume de 20 de ori mai mica - doar un milion de dolari.

Cantareata Jennifer Lopez si-a deschis si ea un restaurant cu specific spaniol, unde o masa costa intre 30 si 50 de dolari. La 6 ani distanta, ea a pus lacatul pe usa. Si nu s-a oprit aici. Lopez si-a mai lasant 3 colectii de haine, dar le-a inchis pe dpua dintre acestea.

Citeste si:

Plan SF de 200 de milioane de euro. Cum va arata Capitala cu poduri peste parcuri si peste Dambovita VIDEO

Cat costa sa-ti alegi propria podgorie, unde sa-ti produci vinul si sa il etichetezi