"Nu cred ca deodata administratia fiscala romaneasca a devenit mult-mult mai eficienta sau am avut un boom economic. Practic, aceasta crestere se datoreaza schimbarilor de la varful ANAF in special. Asta insemna pentru buget pastrarea in fruntea ANAF a unei retele de crima organizata si coruptie care, vedeti zi de zi pe la televizor, a avut sprijinitori, responsabili, oameni care au pastrat-o si incurajat-o sa ramana la conducerea ANAF. Doar varful ANAF inseamna un plus de incasari fiscale la buget de 10%, care se ducea la domnul Blejnar si la cei cu care vorbea domnia sa pe la telefoane si prin alte colturi de care nu am aflat inca", a spus Ponta in sedinta de sambata a Guvernului.

Executia bugetului general consolidat dupa primele noua luni s-a incheiat cu un deficit de 7,17 miliarde de lei, respectiv 1,18% din PIB, fata de un deficit de 2,4% din PIB in perioada similara din 2011 si de 1,17% din PIB la finele lunii august.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 141,1 miliarde lei (23,2% din PIB) la finele lunii august, inregistrand o crestere cu 7,2% fata de perioada similara a anului precedent in termeni nominali si cu 0,5 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Veniturile fiscale au inregistrat in termeni nominali o crestere cu 9,5% fata de anul precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+6,2%), accize (+8,7%), impozit pe venit (+12,3%), impozit pe profit (+6,3%).

Guvernul a aprobat, sambata, a doua rectificare bugetara din acest an, cei mai multi bani fiind acordati agriculturii.