E.ON Romania, subsidiara a grupului german de utilitati E.ON, a platit dividende de 111,2 milioane de lei catre stat, pentru prima data de la intrarea pe piata energetica romaneasca, in 2005, ca urmare a reducerii creantelor pe care le avea de recuperat de la CFR, se arata intr-un comunicat al companiei.

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca dividendele au fost acordate doar pe partea de gaze, respectiv catre Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), structura din cadrul Ministerului Economiei. "OPSPI, care reprezinta Ministerul Economiei in companiile de gaze ale E.ON in Romania, a primit dividendele. Catre Electrica nu am acordat dividende", a spus Hajdinjak, citat de Mediafax.

 Statul incaseaza 43 de milioane de euro de la Romtelecom!

Ministerul Comunicatiilor, care detine o participatie de 46% la Romtelecom, va incasa din dividendele companiei circa 43 de milioane de euro, bani care vor fi virati la bugetul de stat.

Anterior, ministrul de resort, Valerian Vreme, declara ca 2010 este primul an in care Romtelecom a distribuit pentru prima data dividente in valoare de 12 milioane de euro pentru anul anterior si alte cateva sute de mii de euro pentru 2008. In plus, el sustinea ca banii au fost virati deja la bugetul de stat.