Dividendul este de 2,7 ori mai mare comparativ cu valoarea distribuita de societate anul trecut, de 0,06 lei/actiune.

Totodata, SIF Oltenia va acorda si cel mai mare dividend dintre SIF-uri, in contextul in care propunerea CA, de 0,08 lei/actiune, era cea mai mare inca de la convocarea AGA la cele cinci societati de investitii financiare.

"Toate propunerile Consiliului de Administratie au fost aprobate, mai putin cea privind valoarea dividendului, unde s-a votat solicitarea unui grup de actionari, de 0,16 lei pe actiune", a declarat Teodor Buzatu, membru in Consiliul de Administratie al SIF Oltenia, citat de Mediafax.

SIF Oltenia a incheiat anul trecut cu cel mai ridicat profit dintre SIF-uri, de 187,3 milioane lei. Profitul a fost de peste doua ori mai mare fata de castigul din 2008, de 86,8 milioane lei, in conditiile in care anul trecut SIF Oltenia a vandut actiunile pe care le avea la Automobile Craiova (AUCS) si la Bancpost, pentru aproape 34,5 milioane euro.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari, SIF Oltenia ar urma sa inregistreze in acest an un profit net de 60,9 milioane lei, de trei ori mai redus fata de castigul din 2009, in contextul in care dividendele incasate vor fi mai reduse, iar societatea isi va conserva portofoliul.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro