Potrivit Bloomberg, actiunile celei mai mari retele de socializare din lumea au scazut cu 11%, dupa ce compania a anuntat ca va prelua firma de realitate virtuala Oculus VR Inc. pentru suma de 2 miliarde de dolari.

Zuckerberg este al 22-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 27 de miliarde de dolari, arata datele Indexului Bloomberg al miliardarilor.

Ingrijorarea investitorilor in legatura de planul Fed de a reduce achizitiile de obligatiuni, precum si cu recenta anexare a Crimeei de catre Rusia a adus in piata o “constientizare sanatoasa”, a declarat John Carey, manager la Pioneer Investment Management Inc. din Boston, care are in administrare un portofoliu de 200 de miliarde de dolari.

Indexul Nasdaq al bursei din New York, ce se bazeaza in principal pe actiunile companiilor din IT&C, a scazut cu 2,2% in timpul saptamanii, in timp ce Standard & Poor’s 500 a scazut cu 0,5%.

Victima a scaderii actiunilor a fost si Jeff Bezos, CEO-ul de la Amazon.com Inc., a carui avere s-a miscosat cu 1,9 miliarde de dolari, dupa ce cel mai mare retailer online la nivel mondial a anuntat ca va reduce preturile pentru serviciile de cloud computing oferite.

Si Elon Musk, fondator al producatorului auto Tesla Motors, a carui avere ajunsese la 12 miliarde de dolari, la sfarsitul lunii februarie, a pierdut 634 milioane de dolari, dupa ce actiunile companiei au scazut cu 7%. Producatorul auto, cu sediul in Palo Alto, a anuntat ca va adauga noi modele de baterii pe sedanurile electrice Model S.

Dar “performanta” cea mai proasta a unei companii din sectorului tehnologic pe bursa, in aceasta saptamana, a inregistrat-o King Digital Entertainment Plc., producatorul jocului Candy Crush, ale carei actiuni s-au prabusit cu 20%, in doar trei zile de tranzactionare de la listarea la bursa. Caderea a fost cea mai mare dupa cea de 23%, inregistrata de compania Chegg Inc., la mijlocul lui noiembrie anul trecut.

De partea cealalta, Larry Ellison, fondatorul de 69 de ani al Oracle Corp., a castigat 1,7 miliarde de dolari, acesta fiind cel mai mare castig de pe bursa din aceasta saptamana. Actiunile celei mai mari companii de consultanta si servicii in IT au crescut cu 5,5%, cel mai mare avans din decembrie. Ellison este al 8-lea cel mai bogat om de afaceri din lume, cu o avere de 44,3 miliarde de dolari.

Totodata, Bill Gates ramane cel mai bogat om al Planetei, cu o avere de 79 miliarde de dolari, urmat de mexicanul Carlos Slim (65,5 miliarde de dolari) si spaniolul Amancio Ortega (63,8 miliarde de dolari).