• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mark Zuckerberg, creatorul retelei Facebook, pe primul loc in topul filantropilor americani, cu donatii de 1 mld. dolari

Mark Zuckerberg, creatorul retelei Facebook, pe primul loc in topul filantropilor americani, cu donatii de 1 mld. dolari

Mark Zuckerberg, cofondator si director executiv al retelei de socializare Facebook, ocupa alaturi de sotia sa, Priscilla Chan, primul loc in topul 50 al filantropilor americani pe 2013, cu donatii de aproape 1 miliard de dolari, informeaza Reuters.

Persoanele incluse in Topul 50 al filantropilor americani au donat anul trecut 7,7 miliarde de dolari, cu 4% mai mult decat in 2012, a anuntat, luni, The Chronicle of Philanthropy, publicatia care alcatuieste acest clasament.
 
Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, au ocupat prima pozitie in top, gratie fundatiei lor - Silicon Valley Community Foundation - care ofera granturi si donatii comunitatii locale.
 
Pe locul al doilea s-a clasat George Mitchell, care a transformat industria gazelor naturale prin dezvoltarea tehnologiei de fracturare hidraulica. George Mitchell, care a murit in iulie 2013, a lasat o avere de 750 milioane de dolari fundatiei familiei sale, care incearca sa previna producerea de catastrofe si dezastre naturale prin utilizarea acestui tip de tehnologie de exploatare a gazelor de sist.
 
Locul al treilea este ocupat de Phil Knight, fondatorul companiei Nike, care, alaturi de sotia sa, Penelope, a donat 500 de milioane de dolari programelor de cercetare impotriva cancerului dezvoltate de Oregon Health & Science University Foundation.

10 februarie 2014 18:25
Modifică setările cookies