O delegatie a companiei chineze se afla la Cluj in aceste zile. 

"Vizita este legata de intentia partii chineze de a se implica in realizarea hidrocentralei de acumulare de la Tarnita - Lapustesti, precum si de posibilitatea de a investi in lucrarile de constructie a Autostrazii Transilvania si in constructia Spitalului Regional de Urgenta", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Cluj. 

China Gezhouba Group Corporation este una dintre principalele companii chineze de investitii in infrastructura de transport, energie si turism. 

Grupul a fost principalul contractor al hidrocentralei "Trei defilee", cea mai mare hidrocentrala din lume, de pe fluviul Yangtze, si a realizat sau a participat, in China, la constructia a peste 100 de hidrocentrale precum si la peste 300 de lucrari din domeniul infrastructurii - autostrazi, poduri, diguri, cai ferate, locuinte. 

China Gezhouba si-a exprimat si anii trecuti interesul pentru proiectul hidrocentralei de Tarnita - Lapustesti, care urmeaza sa fie construita la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, dupa o investitie estimata la peste un miliard de euro. 

Hidocentrala va avea o capacitate instalata de 1.000 MW, realizarea proiectului urmand sa dureze intre cinci si opt ani. Noua investitie va crea peste 4.000 de locuri de munca.