Cele doua companii care au gandit ambitiosul proiect, Studio Roosegaarde si Heijmans Infrastructure, vor sa revolutioneze transportul obisnuit. In prima instanta, managerii firmelor vor sa se axeze pe autostrazi, si nu pe masini, cum se intampla in marea majoritate a inovatiilor din industria auto.

Proiectul a fost premiat la categoria "Cel mai bun concept al viitorului", in cadrul evenimentului Dutch Design Week. El vizeaza o banda speciala pentru autovehiculele electrice, facilitate ce le va permite soferilor sa-si reincarce acumulatorii autoturismelor in timpul deplasarii.

Un alt concept inovator tine de iluminarea autostrazilor cu instalatii speciale, dotate cu senzori, care va genera lumina pe masura ce masinile se apropie si se sting dupa ce acestea trec, economisind in acest mod energie.

Ambitiosul proiect se afla insa departe de a fi pus in practica, noteaza Daily Mail. Cu toate astea, Olanda ar putea fi prima tara cu autostrazi cu marcaje rutiere din vopsea fotoluminescenta, care se incarca ziua de la soare pentru a genera lumina noaptea, timp de maximum 10 ore.

Totodata, un alt concept care ar putea deveni realitate il reprezinta marcajele sub forma de cristale de gheata, vizibile la temperaturi sub 5 grade Celsius, atunci cand suprafetele devin alunecoase.

Sursa foto: Studio Roosegaarde