"Efectele reformei institutionale a ANAF, demarata in aprilie 2013, aduc modificari pozitive si in ceea ce priveste cheltuielile totale si cheltuielile de personal, care inregistreaza un trend descrescator, in raport cu veniturile atrase. Astfel, cresterea colectarii in 2015 cu 4,37 miliarde de lei peste programul de incasari prevazut la 6 luni si cu 7,78 miliarde de lei fata de primele 6 luni din 2014 a fost realizata fara a angaja cheltuieli suplimentare, inregistrand chiar o scadere de 4,59% a acestora", anunta Agentia. 

La inceputul lunii, presedintele ANAF, Gelu Diaconu, anunta ca i-a propus premierului Victor Ponta o formula de reorganizare a institutiei prin constituirea unui corp de specialisti care sa preia de la presedinte rolul de coordonare a politicilor si strategiei ANAF, pentru a consolida autonomia decizionala a institutiei. 

"De aceea, propunerea mea a vizat constituirea unui board de specialisti cu prestigiu recunoscut, pe modelul Fiscului american, pe care il vom adapta, fireste, cadrului legislativ autohton si care va coordona politicile si strategia ANAF, in locul unei singure persoane, respectiv in locul presedintelui ANAF. Pentru a finaliza reforma profunda a institutiei pe care mi-am asumat-o la preluarea mandatului, in aprilie 2013, consider ca aceasta solutie de management, care distanteaza ANAF de posibilele influente poltice, este singura varianta reala si profesionista", declara Diaconu.