Pe urmatoarele locuri sunt Buzau si Tulcea, cu cate 10 persoane fizice controlate in fiecare judet, Constanta, Braila, Galati, Brasov, Bihor, Cluj, cate 9 persoane fizice verificate, Vrancea, Valcea si Timis, cate 8 persoane, Bacau, Prahova, cate 7 persoane, iar in Olt, Mures, Maramures, Mehedinti si Gorj cate 6 persoane. 

Printre judetele cu cei mai putini bogati verificati se numara Dambovita, Arad, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Covasna (3 perosane), in timp ce in Vaslui sunt supuse controlului doar doua. 

Durata verificarii fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 in cazul in care sunt necesare informatii din strainatate. 

ANAF anunta joi ca programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF) vizeaza verificarea veniturilor si a declararii acestora incepand cu anul 2011, intrucat doar pentru acestea se poate aplica atat regula de impozitare a veniturilor a caror sursa nu a fost identificata, cat si procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor. 

Intr-o prima etapa au fost identificate persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, respectiv asociati/actionari care au imprumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpara bunuri sau case in valoare de peste 70.000 de euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei si persoane fizice care au cumparat masini mai scumpe de 25.000 de euro. 

In total, 5.399 de contribuabili sunt vizati, pentru prima serie de verificari fiind infiintate 8 servicii distincte dedicate acestui program pentru care au fost alocate 100 de posturi.

Orice venituri constatate de organele fiscale, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu cota de 16%, iar prin decizia de impunere se calculeaza si obligatiile fiscale accesorii (penalitati, dobanzi).  In cazul constatarii de indicii care ar putea intruni elementele constitutive ale unei infractiuni se sesizeaza organele de urmarire penala competente.