Mai nou, inspectorii ANAF sunt omniprezenti. Ii vezi in cluburi, restaurante, pe la diverse firme si chiar la stiri.

Descinderile celor de la Antifrauda nu sunt doar vizibile ci si profitabile.

Si chiar daca inspectorii nu sunt primiti de obicei cu bratele deschise, nu sunt deloc intimidati. Pe Litoral, de 1 mai,  au inchis doua cluburi de fite din Mamaia.

Elena si Paul, inspectori antifrauda, spun ca nu-i intereseaza sa fie populari ci doar sa-si faca meseria.
 
Uniforma impune respect, spun ei, iar in curand vor trece la tinuta de vara, cu fusta pentru femei si camasa cu maneca scurta pentru barbati. 

Sa fii inspector la Antifrauda nu e deloc simplu, oamenii acestia poarta cu ei pistol cu glont, pistol cu electrosocuri, iar masinile pe care le conduc in misiune au girofar si sisteme speciale de interventie rapida.

Alexandru Cristea, purtator de cuvant al DGAF: "Un inspector antifrauda are disponibilitate la program prelungit si rezistenta la stres si permis de conducere auto acolo unde este cazul"

Concursul pentru ocuparea posturilor are loc pe 23 mai, iar inscrierile s-au incheiat pe 6 mai. Sunt in medie cate 3 pe loc, dar unele posturi au si cate 25 de pretendenti. Doritorii au de invatat peste 4000 de pagini de legislatie si vor sta de vorba cu psihologii, care ii vor ruga sa completeze un test de integritate.

Salariile pe care le primesc debutantii pornesc de la 2100 de lei, dar ajung la aproape 5000 de lei pentru cei cu experienta.